חצילים בתנור – טעם מענג
בין אם מדובר על ארוחת הבוקר שלכם ובין אם על ארוחת ערב או צהריים, סלט חצילים אפויים בתנור תמיד (כמו סלט בורגול) ישדרג את הארוחה ויהפוך אותה למענגת וטעימה יותר. יחד עם גמבה אפויה ורוטב חמצמץ תוכלו להפוך את הסלט לכזה שיהיה מאוד מוצלח ולא תוכלו להפסיק לאכול ממנו, ללא שום ספק בכלל. כעת ניתן לכם את המתכון המעולה.
אז מה המצרכים להכנת סלט חצילים בתנור?
כדי להכין חצילים בתנור אתם צריכים 2 חצילים, 1 גמבה, שמן זית ומלח. כמו כן, אפשר להוסיף פלפל שחור במידה ואתם אוהבים. להכנת הרוטב צריך פטרוזיליה, כף מיץ לימון וכף חומץ, לצד 1 בצל, 1 מלפפון חמוץ וכפית כמון. אם יש לכם את כל המצרכים הללו אז אתם מוכנים להכין את סלט החצילים האפויים המשגע שיטריף את המשפחה שלכם ולא תוכלו להפסיק לאכול ממנו וכולם ירעיפו עליו מחמאות.
הוראות הכנה של סלט החצילים
תחילה יש לפרוס את החצילים ולסדר אותם בתבנית לאפייה בתנור. מורחים שמן זית ובוזקים מעט מלח על פרוסות החצילים. כעת אופים עד הזהבה. לאחר מכן צולים את הגמבה ופורסים אותה לרצועות.
כדי להכין את הרוטב צריך לקצוץ את רצועות הגמבה, הבצל והמלפפון החמוץ ואז מוסיפים את כל שאר החומרים. לאחר שהחציל אפוי, מפרזים מעל הפרוסות את הרוטב שהכנתם, לפי הטעם האישי.
כמו כן, ניתן לבצע תיקונים ולהוסיף עוד מיץ לימון או מלח אם אתם מעוניינים בכך, זה בסדר גם לאחר שכבר פיזרתם את הרוטב על החצילים האפויים. כך שאין לכם צורך לחשוש בעניין הזה. פשוט גשו להכנת החצילים האפויים ותוכלו ליהנות ממאכל מפנק במיוחד שלא תוכלו להפסיק לאכול ממנו.