כורכומין היתרונות הבריאותיים

כורכומין – כל היתרונות הבריאותיים

כורכום נחשב מבין התבלינים השכיחים ביותר במטבח הישראלי, בעוד שהוא ניתן לצריכה כתבלין או כאבקה, הוא נמצא במאכלים רבים והופך את חיינו לבריאים יותר – אפילו אם אנו לא מודעים לכך.

התבלין, שהחל את דרכו ארצה מארצות המזרח, נמצא בפרחי כורכום הפזורים בהרים וצומחים עם תחילת חודשי החורף.

כורכום מלבד היותו תבלין מעולה שמפיק חיים וצבע במגוון מאכלים, הינו בעל סגולות ויתרונות בריאותיים, בזמן שבשל היתרונות שלו הוא משווק בצורה של אבקה או קפסולות למען ספגה באופן משמעותי יותר של התבלין בגוף.

אז מהם היתרונות של כורכומין?

הנה 6 יתרונות בולטים:

נוגדי חמצון – כורכום מכיל נוגדי חמצון המעולים להגנה על הגוף מפני סרטן ושאר מחלות וכאבים כרוניים.

טיפול בסרטן – לצערנו מחלת הסרטן הולכת ומתפשטת ופוקדת יותר מידי בני אדם ובעלי חיים. עם זאת הכורכומין יכול לשפר את תהליכי הריפוי ואף לסייע למנוע היווצרות תאים סרטניים בגוף.

מניעת אלצהיימר – גם אלצהיימר הינה מחלה קשה שניתן להאט או למנוע באמצעות צריכת התבלין. חשוב לדעת כי התבלין מסייע למניעת התפתחות מנגנון דלקתי במוח הגורם לאלצהיימר.

סיוע במחלות לב – מי שסובל ממחלות לב, יוכל לצרוך כורכום על מנת להוריד את הסיכוי לחלות במחלות לב.

מניעת קרישי דם – עוד יעזור התבלין למנוע היווצרות של קרישי דם והתפתחות טרשת העורקים.

ניקוי רעלים –כמוסות כורכום ייסעו לטהר את הגוף מרעלים ובכך להפעיל את מערכת העיכול ולמנוע הצטברות רעלים בכבד ובשאר איברי הגוף.

כיצד אפשר לצרוך כורכומין בצורה טובה?

על מנת שתוכלו לצרוך את התבלין בצורה טובה וזאת בזמן שהוא יפיק את היכולות שלו ויעורר ספיגה של החומרים הטובים בדם – ניתן לצרוך אבקות כורכום בחנויות ופארמים שונים, התחילו מחנות הטבע Bteva. בנוסף ניתן לצרוך את הכורכום כקפסולה, מה שיקל על הצריכה ויהפוך אותה למיטבית.

אהבתם את המאמר? שתפו בין חברים

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם