הסדרת מעמד לבן זוג: כך תעשו את זה נכון
הסדרת מעמד לבן זוג זר שמעותה מתן אפשרות לישיבת קבע, אזרחות או מתן אישור שהייה לבן או לבת זוג, שאיננו אזרח או אזרחית בישראל. זו סוגייה מורכבת למדי, שמעורבים בה היבטים משפטיים, חוקיים ובירוקרטיים שלא תמיד מובנים מיד לשכל הישר. המדריך שלהלן יבהיר איך לעשות זאת נכון.
נעים להכיר – אשרת שהייה
בחלק ניכר מהמקרים, הסדרת מעמד לבן זוג מתחילה על ידי קבלה של אשרת שהיה. משרד הפנים או נציגיו הרשמיים (מוסמכים על ידי שר הפנים), הוא זה שאחראי אל אישור או דחייה של בקשות לאשרת שהייה. חשוב לשים לב שישנן כל מיני אשרות שהיה ולא כולן מתאימות לענייננו. למשל, ישנן אשרות מעבר וכן אשרות כניסה למטרת טיול, חופשה וכדומה. אשרה לישיבה ארעית מאפשרת שהות בארץ, כחוק, למספר שנים. אשרה לישיבת קבע מאפשרת לשהות בארץ ללא הגבלה כמעט, וזו דרגה די קרובה לאזרחות. שהייה בארץ ללא אשרה נחשבת לעבירה פלילית. עוד יש לשים לב כי אשרת שהייה יכולה להיות צעד לעבר הסדרת מעמד לבן זוג, שבהמשך יבקש לקבל אזרחות.
הוכחות לחיים משותפים
הסדרת מעמד לבן זוג נעשית לרוב בליווי של עורך דין המתמחה בתחום זה. הדבר נעשה על בסיס זוגיות מבוססת או על סמך תעודת נישואין. על פי חוק האזרחות, חיים משותפים כבעל ואישה, כאשר אחד מבני הזוג הוא אזרח ישראלי יקנו אזרחות. כחלק מתהליך יציגו בני הזוג תעודת נישואין של נישואין אזרחיים או הוכחות לכך כי הם חיים במסגרת משק בית משותף, כידועים בציבור. מכיוון שמשרד הפנים חושש מנישואין למראית עין או מניסיונות לקבל אזרחות שלא כדין, הגשת הבקשה והטיפול בכל המסמכים נעשים לרוב על ידי עורך דין שמייצג את בני הזוג.
מעוניינים לשמוע עוד? התייעצו עם עורך דין עמרי אזולאי