כל המידע אודות קוניזציה של צוואר הרחם
קונזיציה של צוואר הרחם מהווה ניתוח זעיר שמטרתו היא לאבחן גידולים בצוואר הרחם ובמקרה הצורך גם להסיר את הגידול. כאשר אישה מאובחנת עם מחלה טרום סרטנית בצוואר הרחם לאחר בדיקת פאפ, קולפוסקופיה או ביופסיה, יש להסיר את הרקמה הנגועה על ידי קוניזציה של צוואר הרחם. ההליך נקרא גם ביופסיית חרוט מכיוון שהוא מתבצע על ידי חרוט שמסיר את הרקמה הנגועה. גודל החרוט יותאם לגודל הנגע שיש צורך להסיר אותו. כאשר אין אבחנה מדויקת של גודל הנגע, ההליך יעשה על ידי פרופ' יעקב בורנשטיין באמצעות ברור המצב של צוואר הרחם ולאחר מכן קבלת החלטה סופית.
מתי יש צורך לבצע את הקונזיציה?
אם יש חשד לסרטן חודרני כלשהו אצל אישה ולא ניתן לשלול את החשד באף שיטה אחרת, מדובר על הליך רלוונטי מאוד. כמו כן, אם נקלחה דגימה מתעלת צוואר הרחם והתקבלה תשובה חיובית המאשרת את הממצא הטרום הסרטני, כאשר נלקחת דגימה מתעלת צוואר הרחם והתקבלה תשובה חיובית המאשרת ממצא טרום סרטני חמור. את הקונזיציה מבצעים לאחר שמסתיים הדימום של הווסת. לפני הטיפול מומלץ שהאישה תאכל ארוחה קלה ולא תגיע במצב של צום וכן רצוי שתיטול משככי כאבים לפני תחילת הטיפול.
כיצד מבצעים את ההליך?
ההליך עצמו קצר למדי. מדובר בניתוח שאורך כמספר דקות בלבד והוא מבוצע בהרדמה מקומת של צוואר הרחם. במקרים מסוימים יהיה צורך בהרדמה כללית וכן באשפוז של יום אשר יתבצע בבית החולים, אך לרוב האישה תשוחרר לביתה באותו היום. לאחר הניתוח האישה עלולה לחוות הרגשה של אי נוחות בבטן או כאב קל. כריתת האזור הנגוע בצוואר הרחם יתבצע באמצעות שימוש בלולאה חשמלית מיוחדת או סכין.
> קראי על טיפול כריתת לולאה באתר של יעקב בורנשטיין