חלוקת ירושה – איך לעבור את זה בלי ריבים
אחד הרגעים הכואבים ביותר לאדם הוא כמובן מות של קרוב או גרוע מכך של מי מבני משפחתו וקרוביו היקרים לו מכל. הרצון להשאר בקרקע למרות האסון של מות בן משפחה חשוב ביותר אם כי במציאות המצב משתנה לפעמים ומגיעים למצבים אחרים ולא נעימים
איך לעבור את זה בלי ריבים – חלוקת ירושה
אחרי האבל או שלושים יום מהפטירה שאז בהרבה מקרים עדיין לא מתפנים לטיפול בענייני הירושה מגיע גם השלב של אחרי. וכאן במקרים מסוימים ניצבים בפנינו כאבי ראש בחלוקת רכוש הירושה או עיזבונות המוריש.
אם כבר הגענו למצב של ריבים בלתי נמנעים נרצה לסיימם כמה שיותר מהר ולמעוניינים בכך, קפיצה לעורך הדין יכולה לפטור מלא בעיות, קראו מה זה צו ירושה מה שיכול להאיר את הנושא.
למה כדאי ללכת לעורך דין
כמות הידע שיש לעורך דין לענייני ירושה מול הידע של היורש שאינו בקיא בחומר דיני הירושה, יכולה לשנות את מצבו לאין שיעור ממצב של חוסר וודאות והרגשה שהעולם מתמוטט עליו למציאות אחרת לגמרי של שליטה בעניינים ושל אחד ש"יודע מה הוא עושה" שיביא בסופו של דבר רק טוב למצב אליו הגעתם ללא עורך דין
ירושה כשלעצמה יכולה להיות מאוד משמחת כאשר בוחנים את טוב הנותר מהמנוח כדרכו של עולם. כך לפחות ברוב המקרים, כשכל אלה מתנגשים עם אחים שלא מסכימים על חלוקה כזו או אחרת או בעלי חוב שדורשים את שלהם לאחר פטירת המנוח נמצא את עצמינו חסרי אונים מול מחבש של לחצים וכעסים מהנושים או היורשים האחרים.
לקיחת עורך דין – הערך המוסף
מעבר ליכולתו של עורך הדין להתנהל מול סביבה משפטים בכל הנוגע לעניינים מסוג אלה רצוי וכך יפה לעשות ולהגיע לעמק השווה בכל נושא מחלוקת כזה או אחר. כך טוב יהיה ליורש ולסביבתו.
מעבר לכך לפעמים החשיבות הסביבתית והקרבה המשפחתית הבריאה והלא מסוכסכת שווה כדי להפסיד טיפה ולהתגמש בדרכי שלום. אולי הרווח העכשוי לא יהיה כמו שציפינו אך בטוח שלאורך זמן וודאי ישתלם הקשר הבריא עם קרובינו מאשר להיגרר פעם אחרי פעם לאורך שנים לתוך כותלי בתי המשפט.