הגשת תביעת סיעוד ביטוח לאומי – כך תעשו זאת נכון
כיום כאשר תוחלת החיים ארוכה יותר, לא מעט קשישים נזקקים לעזרה סיעודית. חשוב לציין שגם אם שילמו מרבית חייהם הן לביטוח הלאומי והן לחברות פרטיות, לעיתים רבות הם מתקשים לקבל את המגיע להם וללא שום הצדקה נראית לעין.
מהי גמלת סיעוד?
ניתן להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי לשם קבלת גמלת סיעוד. מי שבר מזל והצליח לקבל את הגמלה, יוצע לו סל שירותים. בין השירותים הללו ניתן להזכיר: שירותי ניקיון, סיוע בכביסה, מימון אמצעי ספיגה, טיפולים בבית, הנחות ועוד. בנוסף, כיום ניתן להמיר את כל השירותים הללו לתשלום כספי.
בירוקרטיה
כפי שנהוג בישראל, הבירוקרטיה לא מעט פעמים מנצחת, הקשיש איננו מקבל את זכויותיו ונופל בין הכיסאות.
איך עושים זאת נכון?
לא רצוי שהקשיש בעצמו ימלא את הטפסים ואף לא מי מבין המשפחה. יש להפקיד את המלאכה בידי עו"ד מומחה בתחום תביעת סיעוד ביטוח לאומי. כך הסיכויים שהקשיש אכן יקבל מה שמגיע לו גבוהים ביותר.
אילו מסמכים יש להגיש?
את כל אלה יבצע העו"ד: מסמכים רפואיים מקיפים, אישורי הכנסה התקפים לשלושת החודשים האחרונים, גם של בן הזוג, ועוד כמה וכמה מסמכים רלוונטיים למצב הקשיש. רצוי שרק בן אדם מקצועי יעשה זאת בצורה מסודרת ומאורגנת.
מה קורה שכשהביטוח הלאומי מחליט לדחות את התביעה?
בשל המקרים הללו כה חשוב לפנות אל עו"ד ביטוח סיעודי. מכיוון שהביטוח הלאומי מאפשר לערער על החלטתו, יוגש ערעור בסיוע עו"ד, כך שהוועדה גם תבין שנעשתה טעות, ולאחר מכן המערער יוזמן לביטוח הלאומי לוועדה בה יהיו נוכחים רופאים ואנשי מקצוע רלוונטיים לתחום. עו"ד ילווה אותו. במקרים בהם הערעור הועיל, יהיה זכאי המבוטח לקביעת הערכת תלותו, ומן הסתם יקבל גם את הזכאות המיוחלת לקצבת סיעוד.