טופס 4
בנייה של בית חדש הוא תהליך מרגש מאין כמוהו, אך גם מדובר בתהליך ארוך ומורכב המחייב היעזרות באנשי מקצוע רבים וטיפול בהליכים בירוקרטיים רבים. על מנת שכל אזרח בישראל יוכל להתחיל בתהליך בנייה של ביתו הפרטי, עליו לקבל על כך את האישור הרשמי לכך הניתן מהמדינה דרך הרשות המקומית בה המבנה עתיד להיבנות. אישור זה מוכר גם בשם טופס 4, עליו נרחיב במאמר הנוכחי.
מהו טופס 4?
כאמור, מדובר על טופס המהווה אישור רשמי לבעל נכס על תהליך הקמת בית או מבנה אחר. טופס זה מעניק את האישור הנדרש לאכלוס של המבנה שהוקם כחוק, לאחר שהוא נבדק על ידי הגורמים ואנשי המקצוע המתאימים והוא נמצא ראוי למגורים מבחינה בטיחותית. בנוסף לכך, טופס 4 מעניק לכל רשות מקומית את הוודאות בנוגע להיצמדות בעל הנכס והאדריכל לתוכנית הבניה שהוגשה להם, כך שהמבנה שיוקם לא יהיה רק בטיחותי אלא גם תואם לתוכנית שהוקצתה לו מבחינת גודל שטח, מהות שימוש וכו'.
מתי צריך להוציא טופס 4?
כיוון שטופס 4 הוא הטופס היחיד המעניק אישור לאכלוס של מבנה, רק לאחר שמקבלים אותו הדיירים יכולים להיכנס אליו כדי להתגורר בו. לכן טופס 4 מוכר גם בשם "טופס חיבור תשתיות", כיוון שרק באמצעותו בעלי נכס יכולים להתחיל בתהליך חיבורו לתשתיות הכרחיות כמו מים, חשמל וגז.
הוצאת טופס 4 מחייבת כל אדם שמתכנן להקים מבנה, ולכן גם קבלנים ויזמים העומדים בפני תהליך הקמת פרויקט בניה למטרות מגורים, מסחר, תעשייה וכו' מוכרחים להוציא את הטופס הזה כדי לאפשר אכלוס סופי של המבנה שהקימו.
איך מוציאים טופס 4?
הנפקת טופס 4 מתנהלת מול הרשות המקומית בה עתיד להיבנות המבנה, כשהועדה לתכנון ובניה של הרשות היא זו הבוחנת את הבקשה ומעניקה את אישור האכלוס.
צרו קשר עם לבנות בשקט תכנון אדריכלי >>>