איך עורכים ספר
העריכה של הספר מותאמת לקו הקריאה של הקורא. הוא זה שצריך ליהנות מקריאת הספר וזה יקרה רק אם הספר יעניין אותו ויהיו לו נעים לקרוא אותו.
עריכת ספר
כדי להגיע למטרה זו חשוב לשמור על כמה כללים שחלקם ישנו לחלוטין את אופיו של הספר ואת סגנון הקריאה שלו. אם הסופר השתמש לדוגמה במילות תואר רבות ומוגזמות, הקורא לא ייהנה מהתיאורים הללו, הוא גם לא ייהנה מהסברים מסובכים ומורכבים, אלא הוא מעדיף לקרוא משפטים מובנים, פשוטים ובעברית יפה וקולחת.
לכן במהלך הכתיבה יש לסקור את האירועים ולא ללכת סחור סחור עם הסברים מיותרים, לאפשר לקורא להבין את הדברים לבד, להסיק מסקנות, לגבש חשיבה ולא להעניק לו את כל המידע על מגש.
חלק מהעניין הוא ליצור מסתורין, סודיות, לא לגלות את כל הקלפים ולהשאיר פתח לקורא להיכנס לנעליו של הסופר, כדי להבין טוב יותר את מהות הספר.
עריכה של ספר מורכב
במקרים רבים הכתיבה הלא מקצועית מחייבת את העורך הספרותי לבצע כמה מהלכים קיצוניים כמו מחיקה של כמה פסקאות וכתיבה שלהם מחדש, מחיקה של משפטים שאינם רלוונטיים, הוספת פסקה או פרק כדי לשייך בין דברים ולעיתים אף לשכתב את כל הספר מתחילתו ועד סופו כדי שהוא יהיה כתוב בעברית ראויה המתאימה לספר ולא בעברית פשוטה המותאמת לשפת דיבור ולא לשפת כתיבה.
הכתיבה אמורה להיות ללא תיאורים ארוכים מאד כי הקורא יאבד את סבלנותו, בלי לספר בפרוטרוט את אשר אירע אלא לתת לקורא להניח את ההנחות המושכלות שלו, גם אם הן שגויות.
בסיכומו של דבר עריכה לשונית לספרים היא זו שמעניקה לספר את ייחודו ומדרבנת את הקורא להמשיך בקריאה עד הסוף.