כיצד מבצעים ניתוח ממצאים?
כשאנחנו מדברים על ניתוח ממצאים אנחנו מתכוונים לאיסוף נתונים סטטיסטיים המתקבלים ממחקר אמפירי כמותי, בכל עבודה אקדמית שנעשית שצורה זאת. הנתונים הסטטיסטיים שנאספים נקבעים על פי שאלת המחקר שלכם וכך גם גוזרים ממנה את השאלונים ואת הבדיקה של מאגרי מידע. העיקר הוא לא רק לאסוף נתונים אלא גם לנתח אותם כמו שצריך מבלי לטעות בפירוש וגם להציג נכון את שיטת המחקר על מנת שיוכלו לבדוק את העבודה שלכם ואת המתודה שבה השתמשתם.
צריכים עזרה בניתוח ממצאים? צרו קשר עם איזי גרייד >>>
מה חשוב לדעת על איסוף נתונים?
אי אפשר להתפשר על הנכונות של המתודה שבה עובדים כדי לאסוף נתונים משום שאחרת כל המחקר מוטה ואינו תקף, במיוחד אם המסקנות הן מסקנות מרחיקות לכת שמאתגרות כל מחקר קודם. אנחנו יודעים שלא כל שיטה נחשבת לשיטה אקדמית תקפה ולא כל מחקר כמותי יכול להניב נתונים שיתקבלו על ידי הבודקים באקדמיה, ולכן הם חייבים לציית לכללים מסוימים של דיוק ושל הגדרות מאוד מדויקות. את הנתונים שלכם אתם יכולים לאסוך ולבדוק בעזרת סטטיסטיקנים מומחים כדי לקבל מהם את הניתוח הנכון אם אינכם מומחים בכך וזה מה שייתן לכם את הכיוון לבסס על כך את העבודה האקדמית שלכם ואת המסקנות.
מתי משתמשים בניתוח ממצאים?
ניתוח ממצאים תקף לשתי שיטות המחקר, גם האיכותני וגם הכמותי. ניתוח שאלוני מחקר וראיונות נעשה בדרך אחרת ובפילוח מעט שונה משום הדגימות נבדקות לעומקן ולא רק נתונים יבשים. במקרה של מחקר כמותי נבדקים נתונים בלבד אולם הם מפולחים לפי המסקנות שאפשר לגזור מהם לגבי שאלת המחקר. לכן, השיטה הזאת נחשבת למדויקת יותר משום שהיא מתמקדת בעיקר ואי אפשר לסתור אותם. הבעיה היא שאפשר גם להחמיץ בקלות את המשמעות שלהם ויש לדעת כיצד להציג אותם גם למנחים שלכם שבודקים את העבודה וכאן אפשר להיעזר במי שיכול להסביר לכם מה אתם רואים בהתאמה לשאלת המחקר שלכם.