כל הסיבות שבעולם לעשות אי במטבח
המטבח משמש אותנו לאירוח, ארוחות משפחתיות, זוגיות ואישיות וכן לבישול ואפייה. הכנת האוכל הפכה עם הזמן לחוויה בפני עצמה אשר אנו משתפים עם בני משפחה וחברים. המטבחים עברו שינויים רבים ואחד הבולט בהם הוא השימוש ב"אי", שתכליתו לשבור את ההצמדה המסורתית של משטח העבודה לקיר וההפרדה מהשולחן. הבישול נעשה סביב האי ולצדו ניתן גם לאכול, אם כי בסמוך לו יש גם שולחן וכיסאות לצורך ארוחה רבת משתתפים. אי נחשב למושך ואטרקטיבי בשל העיצוב המודרני ולפונקציונלי מאחר שהוא מקל על תהליך הבישול וכולל אפשרויות רבות לקירוב הכלים לכיור. השקעה באי במטבח תסייע לכם מבחינה תדמיתית מול האורחים והמבקרים. אותם דברים אמורים באי במשרדים של חברות.
> בדקו כמה עולה שיש לפני הכל
איך בוחרים שיש לאי במטבח
לפני שתבחרו את השיש המיועד לאי שלכם במטבח – כדאי לזכור מהן התכונות הנדרשות כדי לשמור על מראה אטרקטיבי ועמידות גבוהה לסביבה. במטבח ישנם כלים אשר מחוממים לטמפרטורות גבוהות, כמו סירים ומחבתות, ולכן נדרש מהשיש להיות עמיד לחום גבוה, לחות, שריטות ומכות (כתוצאה מהשמטה או נפילה של חפץ כלשהו). בחירה נכונה בשיש מגרניט או אבן קיסר תגדיל את מספר הגוונים בהם תוכלו לעצב את האי, בהתאמה עם שאר חלקי המטבח, ותתרום לאטרקטיביות של המטבח ולערך של הנכס כולו, מומלץ לבדוק שיש למטבח מבית ניר צבי.
סיבות נוספות להתקנת אי במטבח
בעזרת האי תוכלו להראות את תהליך הבישול לבני משפחה ואורחים, ואלה למעשה המטרות העיקריות של האי – לשתף ולהקל על הבישול. אי דורש עיצוב מחדש של המרחב וגם מגדיל את המרווחים בחלל ויוצר תחושה נעימה, בניגוד לצפיפות המקובלת במטבחים רבים. תוספת אי למטבח מחייבת אתכם להקפדה רבה על הניקיון, מאחר שהאי גלוי לבני הבית (או עובדי המשרד) ומבקרים, ולכן לא תרצו להשאיר רושם שלילי. לכן האי הופך לגורם שממריץ אתכם להקפיד על תחזוקת המקום. במשך תהליך בחירת האי והמדידות הנדרשות – חשוב לעבוד רק עם חברות מוכרות ולא להתפתות להצעות זולות או ללוחות זמנים קצרים במיוחד, מאחר שיש סיכוי גדול שתקבלו עבודה ברמה ירודה והנזקים יגיעו במהרה.