האם העונש אחרי נהיגה באלכוהול תלוי בכמות האלכוהול בדם?
העונש בעקבות תפיסת נהג אשר שתה לשוכרה תלוי בכמות האלכוהול בדם אך גם בגורמים נוספים כמו תיקו התעבורתי של הנהג.
בדיקות דם ושאיפת אוויר במכשיר ינשוף
בבדיקת דם אשר נערכת לנהגים וותיקים בוחנים את כמות האלכוהול בדם והכמות המותרת היא עד 49 מיליגרם של אלכוהול ב – 100 מיליליטר ועד 239 מיקרוגרם אלכוהול בליטר 1 של אוויר נשוף אשר מתגלה בבדיקת ינשוף.
כאשר שוטרים תופסים נהגי משאיות שמשקל רכב המשא הוא מעל שלושה וחצי טון, נהגים של רכב ציבורי, נהגים חדשים אשר מחזיקים עד שנתיים בלבד ברישיון נהיגה או צעירים שטרם מלאו להם 24 שנים, הכמות שתיה אשר מותרת להם היא קטנה יותר עד 49 מיקרוגרם של אלכוהול בליטר 1 של אוויר נשוף בעריכת בדיקת ינשוף, או עד 9 מיליגרם של אלכוהול ב-100 מיליליטר בבדיקת התוצאות של בדיקת הדם.
עבירות של שכרות
אחת העבירות החמורות בפקודת התעבורה היא נהיגה בשכרות לאור המסוכנות הרבה אשר יוצר הנהג כאשר הוא שיכור, הוא לא יכול לנהוג באופן ראוי ולכן בנסיעה מסוג זה הוא סכנה לציבור, קראו בהרחבה בלינק. וחמורה מכך היא העבירה אשר נוצרת עקב הסירוב לביצוע הבדיקה. בשתי העבירות הללו מטילים בתי המשפט לתעבורה עונשים חומרים לנהגים על כך.
משפטי תעבורה
נהגים אשר נתפסו נוהגים בשכרות או הביעו סירוב לבצע את בדיקת הינשוף הגיעו לנקודה בעייתית מול החוק, מומלץ להם לגייס עורך דין תעבורה אשר יסייע להם לצאת מהמבוך אשר נקלעו אליו כדי שהוא יעשה כל שניתן כדי להמתיק את עונשם.
במצב זה מחפש עורך הדין נקודות אשר יאפשרו לו לבקש הפחתה בחומרת העונשים כמו לדוגמה, אם אין לנהג זה הרשעות קודמות על שכרות, אם אין לו עבירות קודמות, או כמות קטנה של עבירות תנועה. אם מדובר באדם נורמטיבי אשר אינו משתכר בדרך כלל, כך שמדובר במקרה חריג שלא יחזור על עצמו פעם נוספת.
קיימים תיקים רבים שעורכי הדין מצליחים בזכות טיעונים משכנעים להקל בעונשם של הנהגים, הקליקו לדוגמאות בנושא.