5 הנבטים הפופולאריים ביותר לשתילה
הנבטים הם למעשה צמחים קטנים שיצאו מתוך הקטנייה או מתוך הזרע בתהליך פשוט שהעשיר אותם בלחות. תהליך ההנבטה מעלה את הערך התזונתי של הזרע או הקטנייה ומשפר את הספיגה שלהם בגוף. אם אתם חושבים לשתול צמח כלשהו, כדאי שתלכו על גידול נבטים. הם עשירים בוויטמינים, מינרליים, סיבים תזונתיים, חלבונים ועוד. הם גם דלים בקלוריות ומשפרים את התפקוד של מערכת העיכול. זנים מסוימים של הנבטים גם מסייעים לטיפול במחלות כגון: סוכרת ואפילו סרטן.
איזה נבטים כדאי לשתול
הנה כמה סוגים שלל נבטים שכדאי לשתול:
ראשית כל, נבטי חמנייה. מדובר על הנבטים שמכילים את האחוז הגדול ביותר של חלבון מבין כלל הנבטים. מעבר לכך, הם מכילים כמות משמעותית של ברזל, סיבים תזונתיים וסידן. יש בהם גם סלניום שנחשב למינרל חשוב מאוד למערכת החיסון.
שנית, כדאי לשתול נבטי ברוקולי. הברוקולי מהווה את אחד מהמזונות הבריאים ביותר שתצרכו כיום. הוא מסייע במניעת סוגי סרטן שונים ומחזק את המערכת החיסונית.
נבטים נוספים שכדאי לשתול הם הנבטים הסיניים. הם מונבטים ברובם מזרע המש. מדובר על חומר גלם חשוב מאוד במטבח האסיאתי אך מעבר לכך הם נחשבים לדלי קלוריות והם עתידים בסיבים, בוויטמין סי ובברזל.
נבטי עדשים, שעועית ואזוקי הם נבטים עשירים מאוד בחלבון. הם מכילים אשלגן ומגנזיום והם עתירים בוויטמין סי.
נבטים נוספים הם נבטי אלפלפא. מדובר על נבטים אשר מנקים את הגוף מרעלים.
כיצד מנביטים את הנבטים?
כל נבט דורש ביצוע פעולות שונות בכדי לדאוג שהוא יינבט בצורה הטובה ביותר. טרם אתם מחליטים להנביט נבטים מסוג כזה או אחר, חשוב מאוד שתדאגו לקבל את כל ההנחיות לגבי הנבטת הנבט שבחרתם בצורה הטובה ביותר. וכמובן שמומלץ שיהיה לכם ציוד הנבטה מתאים.
למידע נוסף מוזמנים להיכנס לאקוטל