סוגי נמלים בישראל
ישנם 3 שוגים של נמלים בישראל ששווה להכיר. אם אתם לא חובבי נמלים, תצטרכו להכיר אותן כדי לדעת איך להדביר אותן באופן נכון ומקצועי ולמנוע את חזרתן אליכם לבית ולגינה. בנוסף, נבדוק איך מדבירים נמלים ובאילו חומרים מומלץ להשתמש.
סוגי נמלים בישראל |
מספר הנמלים הקיים על כדור הארץ הוא אין סופי והוא בוודאי עולה על מספר בני האדם אבל עובדה זו פחות משנה לכם אני מאמין, למאמר זה נכנסתם כדי להבין איך להתמודד עם השוגים השונים של הנמלים שמסתובבים לכם בגינה או בתוך הבית. אגב, טיפול בטרמיטים אינו דומה להדברת נמלים.
נמלת האש |
המעצבנת והמוכרת ביותר, היא, איך לא, נמלת האש. בדומה לסוגי נמלים אחרים הקיימים בארץ, גם נמלת האש, הידועה גם כ"נמלה אדומה", היא נמלה עוקצנית ולא חביבה בכלל.
הצבעים המרכיבים את נמלת האש הם חום, מעט צהוב והבטן שלה צבוע כהה. את גופה של הנמלה האדומה ניתן גם לחלק לכמה חלקים כאשר נמצא בה את הראש, הבטן והחזה.
האצנית הצהובה |
שמה שבכותרת הפיסקה (המוזר מאוד לנמלה) ניתן לה בשל התנועות המהירות, החדות והתזזיתיות שלה, ובעיקר בגלל ההתניידות הזריזה שלה ממקום למקום. לאצנית הצהובה יש רגליים ארוכות במיוחד ומחושים עוד יותר ארוכים, שהופכים אותה לאחד מהפולשים החודרניים ביותר בעולם.
נמלת קציר שחורה |
נמלת הקציר השחורה היא מזן הנמלים הנפוץ ביותר בארץ, אך גם במקומות נוספים ברחבי העולם, כמו בצפון אפריקה ובאסיה. אורכה של נמלת קציר שחורה נע בין 4 ל- 10 מ"מ, וגופה, בדיוק כמו שמה, הוא שחור.
התמודדות במיגור נמלים אלו, דורשת יידע רב בתחום ההדברה וכדאי מאוד להיעזר באיש מקצוע ובחברת הדברה מקצועית, שתדע למגר את קיומה אצלכם בבית.