מה עושים לאחר מקרה של תאונת דרכים?
תאונת דרכים יכולה להיות דבר מאוד לא פשוט, אפילו אם מדובר בתאונה קטנה. הנזק הגופני יכול להיות משמעותי, והנזק הנפשי עלול להיות אפילו חמור מכך. גם אם מדובר בתאונה שהנזק היחידי שנגרם במהלכה הוא לרכב, עדיין זה יכול להיות מצב לא פשוט. לכן צריך לדעת כיצד להתנהג אחרי התאונה ומה בדיוק עלינו לעשות.
התיעוד הוא הכרחי וחשוב – בעיקר צילום
באופן טבעי, ניתן להגיש תביעות ביטוח לאחר האירוע על מנת לקבל פיצוי כספי. אך לשם כך, חייבים להחזיק בתיעוד מדויק של האירוע. יש מספיק מקורות מהם אפשר לקבל את התיעוד המלא של מה שהתרחש במקום. תיעוד אחד אפשר לקבל מצילומים ממצלמת דרך ברכב או בטלפון הסלולרי. לכל אחד היום מכשירים כאלה, שיכולים לספק לנו תיעוד מושלם של המצב כפי שהוא אחרי התאונה, ואולי אפילו של התאונה עצמה. לעתים תוכלו לקבל תיעוד ממצלמות בשטח כמו מצלמות של המשטרה או של הרשות המקומית.
עדי ראייה
מעבר לכך, יש לבדוק האם היו עדי ראייה לתאונה והאם יהיו מוכנים לספק עדות על מה שקרה. העדים יכולים להיות נוסעים ברכב שלנו, ברכבים מסביב או הולכי רגל. צריך לקחת בחשבון, לא כולם בהכרח ממהרים לספק עדות, אך חשוב לברר מאחר שעד ראייה יכול לתת הרבה כוח וגיבוי במקרה של תביעה.
תיעוד משטרתי
אם התאונה שעברתם היא מעבר לתאונה קלה, ככל הנראה תגיע למקום ניידת משטרה. בקשו מהשוטרים או מתחנת המשטרה המקומית את התיעוד לאירוע, מאחר ועליהם לתעד אותו בכתב בדו"חות ייעודיים.
תיעוד מהמוסך
אפשר לקבל מהמוסך בו אנחנו מטפלים ברכב תיעוד בכתב לנזק שנגרם לרכב. כך נוכל לתבוע את חברת הביטוח כדי לקבל פיצוי הולם על גובה הנזק שנגרם לרכב, גם במקרי נזק שניתן לתיקון וגם במקרים שבהם הרכב אינו ראוי לשימוש יותר, מה שנקרא "טוטאל לוס".
לפני סיום חשוב להדגיש, כל מסמך שקשור כך או אחרת לתאונה, בין אם זה בהקשר ישיר ובין אם זה בהקשר של הטיפולים שאנחנו עברנו או ביצענו ברכב, חשוב מאוד לשמור ולספק לחברת הביטוח כהוכחה למה קרה.