5 טעויות נפוצות בהסכמי ממון
אין ספק שעריכת הסכמי ממון חוסכת דיונים מיותרים בבתי המשפט. אולם, אפשר לפעמים לטעות במהלך עריכת הסכם הממון. הטעות הנפוצה ביותר היא עריכת הסכם ממון שלא על ידי עורך דין כמו עורך דין אורי גנור. אולם פעמים רבות נופלות טעויות בהסכמי ממון הנערכים לפני הנישואין, בגלל חוסר חשיבה מספיקה של בני הזוג לגבי העתיד.
- עריכת הסכם ממון ללא עורך דין.
הטעות הנפוצה ביותר בעריכת הסכמי ממון, היא שבני הזוג עורכים בעצמם את ההסכם, מבלי לערב עורך דין. ולכן, יכולים להתרחש מצבים בהם הסכמי הממון לא היו מקצועיים מספיק, ונפסלו בידי השופט.
- הסכמי הממון לא עדכניים מספיק.
מצבים אלו יכולים להתרחש כאשר בני הזוג ערכו את הסכם הממון לפני הנישואין. בשלב זה של חייהם, הם היו במצב כלכלי מסוים, עם רכושם הפרטי שצברו. במהלך שנות הנישואין השתחררו לפעמים קרנות השתלמות, פוליסות ביטוח, קצבאות נכות, ועוד סכומי כסף שלא חזו מראש.
לא תמיד, בני הזוג חושבים בהסכמי הממון הנערכים לפני החתונה על ירושות. ולכן, חשוב בכל פעם שיש שינוי משמעותי במצבם הכלכלי של בני הזוג- לעדכן את הסכם.
- לא נרשם בהסכם הממון זכות קדימה לבן הזוג ברכישת הדירה.
החוק מאפשר לרשום לבן הזוג זכות קדימה ברכישת הדירה. מומלץ לעגן זכות זו בהסכמי הממון, וברישום המקרקעין. ולכן, כאשר נערך הסכם ממון לפני החתונה ולא נרשמה זכות קדימה לבן הזוג, גם בית המשפט לא יאשר זכות קדימה לבן הזוג, ויהיה ניתן להציע את הדירה לצד שלישי.
- חתימה על הסכם שהוא חד צדדי.
לפני הנישואין, לא תמיד הבעל חושב על טובתו האישית בעת חתימת ההסכם. ולכן, פעמים רבות נחתמים הסכמי ממון שהם כתובים באופן מוצהר לטובת האישה, ולפעמים מקפחים את זכויות הגבר. לפעמים, הסכמים חד צדדיים אלו נערכו בידי עורכות דין, שחשבו על טובת האישה.
- הסכמי הממון לא כוללים התייחסות לפערי משכורות.
כאשר בני זוג שהם סטודנטים צעירים מנסחים הסכם ממון, לא תמיד הם חושבים על הסעיף של פערי מחירים. אולם כאשר בני הזוג באים להתגרש, יכול להיות פער משמעותי בין המשכורות של בני הזוג, שאין לו התייחסות של חלוקה שוויונית בהסכם הממון.
> קראו בהרחבה על מחיר הסכם ממון באתר של עו"ד אורי גנור!