תקנות עבודות בגובה
בשנים האחרונות תחום העבודות בגובה על ידי סנפלינג צבר תאוצה רבה, הביקוש לסוגי עבודות בגובה באמצעות סנפלינג, עלה מאוד, מכיוון שבתחום עבודות אלו ישנה היכולת לבצע את העבודות באופן מושלם גם במיקומים שהגישה אליהם מורכבת, באופן מהיר ויעיל.
ישנן עבודות רבות המבוצעות בגובה על ידי סנפלינג, משיפוץ חיצוני של מבנה ועד ניקוי חלונות בגורדי שחקים ובנינים רבי קומות. לאנשי המקצוע ידע רב הן בעבודה לשמה הזמנתם אותם – שיפוץ חיצוני / איטום מבנה / חיזוק אריחים וכדו' – והן ניסיון בתחום הסנפלינג.
מכיוון שתחום זה התפשט מאוד והוא הכי שימושי בעבודות בגובה. נקבעו תקנות עבודות בגובה, המחייבים את עובדי תחום זה בתקנות שונות.
בחודש נובמבר 2008, נכנסו לתוקף חוקתי, התקנות לבטיחות בעבודות בגובה.
תקנות עבודות בגובה – מהי עבודה בגובה
התקנה קובעת כי העבודה צריכה להתבצע באופן בטיחותי ומקצועי, על מנת למנוע תאונות ותקלות שונות. כמו כן, איך והיכן אסור לבצע עבודות בגובה. התקנות חלות על כלל החברות המעסיקות עובדים למטרת עבודות בגובה ואת העובדים בישראל.
התקנות מגדירות מהי עבודה בגובה, מתי על העובד לעמוד בדרישות הבטיחות. עובד שעבודתו אינה מוגדרת בחוק כעבודה בגובה, אינו מחויב בדרישות התקנות.
עבודה בגובה הוגדרה בחוק על פי מספר פרמטרים. עבודה או גישה למקום עבודה אשר במקום זה העובד עלול ליפול מגובה העולה על 2 מטרים, מחייבת עמידה בתקנות עבודות בגובה.
כמו כן עבודה המתבצעת במקום שאינו מגודר או בעל מעקה תקני וחזק, גם כאו יחויב העובד כחוק בתקנות הבטיחות הנדרשות.
בנוסף עבודה הדורשת הטיית גוף של יותר מ – 45 מעלות, מעבר למעקה או לגדר שמעל משטח העבודה, או עבודה המתבצעת מתוך סל מתרומם או פיגום, מחייבת בתקנות לבטיחות.
אולי יעניין אותך גם תליית שלטים על בניינים