יבוא אישי רכב חשמלי – מה החוק אומר לגבי זה
כיום כבר יודעים כולם כי אפשר לנהוג בכלי רכב חשמלי וליהנות מעלויות נמוכות במיוחד. כי כלי הרכב החשמלי כמובן אינו צורך דלק שזוהי כידוע ההוצאה הגדולה והמשמעותית ביותר בכל מה שקשור להחזקת רכב. מה שאומר כי ברגע שאין לנו את ההוצאה על העלויות של הדלק, אנחנו למעשה נהנים מכלי רכב שמשרת אותנו נאמנה כאשר העלויות הקבועות הופכות להיות ממש מזעריות היחס לכי הרכב האחרים. יתרונות נוספים על כלי רכב אלו ניתן לקרוא באתר EV Magazin.
מה גם שקיים ההבדל הגדול מבחינת חוויית השימוש ברכב ואיכות הנסיעה.
כי רכב כזה שאינו צורך דלקים בכמויות אדירות כמו שאר כלי הרכב, כמובן גם לא יפלוט את אותם דלקים אשר מזהמים כל כך את הסביבה. מה שאומר, תרומה משמעותית לאיכות הסביבה כמו גם לבריאותם של כל האוכלוסייה הנחשפת לכלי הרכב הללו.
מלבד זאת, מדובר בלי רכב מאוד שקט באופן יחסי לשאר כלי הרכב, מה שאומר חווית נסיעה נעימה פי כמה וכמה כמו גם איכות חיים לאנשים המתגוררים באזורים הללו בהם נוסעים כלי הרכב החשמליים. הם לא סובלים מרעש המכוניות כמו גם מהפיח הרב המתמלא באזור מכלי הרכב הרגילים.
יבוא אישי כלי רכב חשמלי – זה אפשרי?
אז בעקבות היתרונות הרבים של כלי הרכב החשמליים, מבקשים ישראלים רבים ליהנות מכלי רכב כזה. הבעיה היא שכיום בישראל זה עדיין לא כל כך נפוץ ולא כל אחד יוכל למצוא את כלי הרכב המתאים לו בשוק הישראלי. לצורך כך יש לייבא רכב מחו"ל.
איך עושים יבוא אישי רכב חשמלי? האם מדובר במהלך חוקי? אז כאן חשוב לדעת כי יש צורך בכמה וכמה אישורים על מנת שניתן יהיה להכניס את כלי הרכב לארץ.
- אישור ממשרד התחבורה – יש לדאוג לאישור מטעם משרד התחבורה לייבוא הרכב.
- מצב הרכב – הרכב אמור להיות חדש ואם הוא משומש, שלא יחלפו מעל שנתיים מועד הייצור.
- תדירות היבוא – בפרק זמן של 12 חודשים רשאי יבואן לייבא רכב אחד בלבד.
- רישיון – היבואן חייב להיות בעל רישיון בתוקף עבור סוג הרכב המיובא.