האם ניתן לאכוף חוזה חתום?
במדינת ישראל, באם חתמתם על חוזה, יש לקיימו. אך מה קורה בעת הפרת חוזה על ידי צד אחד והאם ניתן לאכוף את אותו חוזה חתום על האדם שחתם עליו? התחילו לקרוא!
אכיפת חוזה חתום – מה החוק אומר?
סעיף 4 הרשום בחוק החוזים וזה אשר מכונה 'תרופות בשל הפרת חוזה'. קובע שלושה סעדים במקרים של הפרת חוזה. הראשון הינו ביטול של החוזה, השני הינו אכיפת חוזה חתום (דהיינו, קיום חוזה), והשלישי הוא פיצויים. נכון להיום ניתן לאכוף חוזה חתום, כלומר לדרוש מהצד שהפר את החוזה שיקיים אותו כל עוד החתימה של החוזה לא נעשתה בכפייה או שהחוזה אינו בר ביצוע או שאכיפת החוזה אינה הפעולה הנכונה (בשם הצדק). ראן כאן לדוגמה עורך דין לעריכת חוזים!
מה זה אומר מבחינתכם?
בשורה התחתונה כל עוד בית המשפט לא הגיע למסקנה שאסור לבצע אכיפת חוזה חתום שכן פעולה זו אינה מוצדקת, ניתן לבצע אכיפה. דבר זה תקף גם לגבי חוזה משפטי ולא חוזה שירות אישי, קרי, קרי, חוזה שנרשם ונחתם על מנת שצד אחד יספק שירות וכעת אותו צד החליט שהוא לא מעוניין לספק את אותו שירות. שכן, אי אפשר לכפות עליו לספק את השירות באם מדובר על חוזה שירות אישי.
לסיכום, אם לא מדובר על אחד מהמצבים עליהם הרחבנו כאן ובאם נוצר מצב בו אחד הצדדים הפר חוזה חתום ולא מוכן ליישם את מה שהוא התחייב בחוזה, הצעד החכם ביותר יהיה לפנות אל עורך דין ניר אביבי, שהוא בעל ידע בכל הקשור אל דיני חוזים וניסיון בכל הקשור אל יישום משפטי של אכיפת חוזה חתום. מומחה זה יבחן את המקרה שלכם וילווה אתכם בכל הקשור אל שלבי אכיפת החוזה. בהצלחה!